
همه چیز درباره سوء هاضمه
30 درصد افرادی که به پزشک مراجعه می کنند مرضشان، مرض نیست. بلکه کسالت مختصری است که بر اثر پرخوری و یا سوئ هاضمه مالیخولیائی پدید آمده است. این را بدانید که سوء هاضمه مقدمه هر مرضی است و در هر مرضی سوء هاضمه همراه است.
غذاها وقتی که از دهان وارد مری میشوند و از طریق آن وارد معده می گردندبا اسید هیدروکلریک و غیره می آمیزند. هیدرو کلریک در هضم پروتئین و چربی ها اهمیت به سزایی دارد. کمی و زیادی ترشح ایم ماده مضر است و باعث ایجاد سوء هاضمه می گردد.
غذاهایی که به سوء هاضمه شدن کمک می کنند عبارتند از : 1- غذاهای پرچربی و بریان شده 2-گوشت خوک، اردک و گاو، ترشی، خیارشور، لیته، ادویه جات تند، شیرینی جات، چای، خیار، مواد و نان های قندی.
علامت های سوء هاضمه
- آروغ ترش
- بی اشتهایی
- قولنج
- شکم درد
- سردرد
- قی و استفراغ
- نفخ شکم
- سنگینی معده
علت های سوء هاضمه
- پر خوری
- تند خوری و نجویدن
- غذاهای پرچرب و سنگین
- خوردن ادویه جات
- چای و قهوه
- مشروبات الکلی
- غذاهای ناسازگار بدن
- نوشیدن اب قبل، حین و بعد از غذا
- تحت تاثیر عواطف منفی قرار گرفتن
- ضعف اعصاب و زود عصابنی شدن
- ارثی بودن
درمان سوء هاضمه
برای معالجه سوء هاضمه ابتدا باید علت آنرا جست و جو کرد سپس آن را درمان نمود.
بهترین درمان برای سوء هاضمه میوه هاست. مانند انگور، پرتقال، توت، انجیر و سبزیجاتی مثل ریواس و اسفناج که علاوه بر درمان، شکم را نیز تقویت می کنند. چون دارای موارد آهنی و سایر مواد ویتامینی می باشند. خشکبار ها مانند مویز، آلوبخارا و آبمیوه های طبیعی نیز برای سوء هاضمه مفید می باشند.
دمکرده آویشن کوهی و شیرازی از هر کدام 10 گرم در یک لیتر آب بجوشانید. هم چنین دمکرده کنجد و نبات، دارچین، زیره سیاه، پوست آب پز، سیر، چغندر، کرفس، کاهو، پیاز، بادام، گلابی، لیمو ترش همراه عسل و خرما برای درمان سوء هاضمه مفید هستند.